Coronavirus - Covid-19

Statutaire Algemene Vergadering

Op 21 maart 2021 nodigen we iedereen uit naar onze statutaire Algemene Vergadering. Deze zal slechts fysiek kunnen doorgaan als dit volgens de dan geldende Covid maatregelen toegelaten is. Indien dit niet kan, zullen wij op dezelfde dag de AV lagen doorgaan via digitale weg.
Kan ik nog deelnemen aan de activiteiten (lesmomenten, clubavonden, wandelingen,…) van mijn club?
Door de crisis werden veel activiteiten geannuleerd of verdaagd.
Vanaf 1 juni hervatten wij een groot deel van onze activiteiten :
- maandelijkse wandeling
- outdoor klimmen
- mtb
Op de respectievelijke activiteitenpagina vinden jullie een overzicht van de activiteiten die door zullen gaan.

Kan ik terug gaan rotsklimmen?
De klimmassieven van CAB en KBF zijn opnieuw geopend, enkel met een reservatie kan je gaan klimmen. Dit reservatiesysteem blijft minstens tot eind juni in werking.
Op volgende data heeft WBV een massief gereserveerd om te klimmen :
- 13/06 : Regissa
- 14/06 : Engis
- 14/06 : Mozet
- 14/06 : Pont-à-Lesse
- 15/06 : Moha
- 20/06 : Pepinster
- 21/06 : Régissa
- 05/07 : Hotton
- 18/07 : Yvoir
Er zal telkens voor elke reservatie per mail een link worden verstuurd. Via deze link kunnen jullie je inschrijven.
Naast bovenstaande data zijn er nog enkele andere massieven aangevraagd, maar zijn nog niet bevestigd

Vanaf 8 juni gaan de via ferrata's weer open.

Kan ik terug gaan sportklimmen?
Vanaf 8 juni kunnen de klimzalen opnieuw openen, onder voorwaarden en mits inachtneming van de hygiënevoorschriften.

Kan ik nog verblijven in de Chaveehut of de Vennhütte?
De heropening wordt voorzien voor 1 juli indien toegelaten van overheidswege, met een verlaagde capaciteit en hygiënische voorschriften ter plaatse.

Ik volg binnenkort een stage met WBV. Vindt deze stage nog plaats?
De verwachte heropening van die grenzen is op 15 juni. De Nationale Veiligheidsraad zal dit verbod tijdig opnieuw evalueren.
Informeer bij je stageleider voor een update omtrent de geplande stage.

Is een besmetting met het coronavirus gedekt door de KBF-ledenverzekering?
De KBF staat in nauw contact met haar verzekeringsmakelaar omtrent de dekking van de polis.

• Medische kosten in het binnenland n.a.v. ziekte vallen buiten het bereik van de polis. Hiervoor kun je terecht bij jouw ziekenfonds.
  • Medische kosten en reddingskosten n.a.v. ziekte in het buitenland zijn wél gedekt. Extra verblijf- of reiskosten omwille van bijvoorbeeld (gedwongen) quarantaine zijn niét gedekt

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

• Was je handen regelmatig, minstens 40 tot 60 seconden
  • Hoest of nies in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg
  • Blijf thuis als je ziek bent