Activiteiten

In de kijker

MountExpo

MountExpo

Informatie uitwisselen, materiaal vergelijken en uitproberen, één van de vele lezingen, workshops of films meepikken, andere outdoorliefhebbers ontmoeten… Dàt is Mount Expo, het jaarlijkse evenement van de Klim- en Bergsportfederatie. Op zaterdag 10 en zondag 11 februari opent Mount Expo opnieuw de deuren in Flanders Expo Gent voor de aftrap van het bergsportjaar! 

KVB2 voorjaar 2018

Opleiding volzet!


Heb je een KVB1 op zak en ben je op zoek naar een volgende uitdaging, dan is de opleiding indoor voorklimmen (of KVB2) iets voor jou.
KVB4 2018

KVB4 2018

In tegenstelling tot KVB3, die zich concentreert op goed geëquipeerde massieven, richt KVB4 zich meer tot de klimmer die zich aangetrokken voelt tot alpine rotsklimmen, nuts, friends, dubbel touw, ...
KVB3 2018

KVB3 2018

Deze klimopleiding heeft als doel u te begeleiden naar zelfstandig voorklimmer oponze Belgische massieven. In eerste instantie willen we u laten kennismaken met de klimsport. U de eerste weetjes bijbrengen en enkele klimtechnieken eigenmaken om op een zo veilige mogelijke manier zelfstandig te klimmen, zowel indoor als outdoor.

Rotsbeheer 2018

WBV neemt actief deel aan het beheren van de KBF-rotsen.  We gaan verschillende malen per jaar naar een massief om dit te onderhouden : kuisen van de wanden, nakijken standplaatsen en haken, onderhouden van de paadjes.  Maar we helpen ook aan het openen van de nieuwe rotsmassieven.  Daarbij wordt er "vanaf 0" gestart om een rotsmassief waar nog niet op geklommen werd om te toveren tot een klimmassief waar het veilig is om te klimmen.

Het rotsbeheer draait op vrijwilligers.  KBF en WBV is jullie daarvoor dankbaar.  Zowel KBF als WBV ondersteunt de vrijwilligers door het voorzien van degelijk materiaal.  Daarnaast kan elke rotswerker op een rotswerkdag gratis overnachten in de Chaveehut.  En WBV betaalt het avondmaal.

Wil je info of deelnemen aan één van de rotswerkdagen : thomas@wbvvzw.be of 0474/68.33.27.

Bedankt !

Jeugdklimmen 2018

Ben je tussen 12 en 16 jaar en je wilt leren rotsklimmen, dan ben je bij de West-Vlaamse Bergsportvereniging aan het goede adres. Het “jeugdklimseizoen” loopt van november tot en met oktober. Eerst starten we met 5 lessen in de klimzaal, waar we je leren “toprope” klimmen. Dit is klimmen op de klimmuur waarbij het touw bovenaan de klimwand is bevestigd. Heb je daarvan alles onder de knie, dan kan je overgaan naar de volgende stap : voorklimmen in de klimzaal. Dan is het touw niet meer bevestigd aan de top van de klimwand. Het klimtouw is dan enkel maar bevestigd aan je klimgordel. Het touw hang je dan in “klimsetjes” die aan de wand hangen. Mocht je vallen, dan val je niet diep en op een veilige manier. Na 5 lessen in de klimzaal gaan we vanaf maart 7 maal naar de rotsen in de Belgische ardennen, waar je alles leert om veilig te leren voorklimmen : een “standplaats” maken, rappellen, … Natuurlijk leren we jullie ook klimtechnieken zodat je klimniveau ook mee de hoogte in gaat. De jeugdklimschool wordt net als de klimschool voor volwassenen begeleid door gediplomeerde lesgevers.

Shortclimb hemelvaart-weekend 2018

Tijdens het hemelvaartweekend organiseren we terug een shortclimb naar de (voor)Alpen.  We richten ons niet alleen naar de klimmer die reeds ervaring heeft in het alpien rotsklimmen of alpinisme.  Maar net als vorig jaar mikken we op de klimmers die bij WBV (of een andere club) reeds KVB4 gevolgd hebben.  En ook KVB3-gediplomeerden die een interesse hebben in het alpiene rotsklimmen kunnen van de partij zijn.  Zo kunnen we eens met z’n allen rotsbeklimmingen van meerdere touwlengtes klimmen (“multipitchen” om het met een modern woord te zeggen…).


Stage Bergbeklimmen Beginners

Tijdens de stage onder leiding van Fabrice en Thomas worden door middel van oefeningen en tochten in het hooggebergte technieken aangeleerd om later op een zelfstandige manier een bergtocht/beklimming tot moeilijkheidsgraad F/PD uit te voeren.  Grote aandacht gaan naar inzicht in veiligheid en het nemen van de correcte basisbeslissingen.

Hooggebergtecursus 2018

Na het succes van vorig jaar en de blijven vraag naar deze cursus, gaat WBV op zijn elan door en wordt de hooggebergtecursus ook in 2018 georganiseerd.  We  volgen min of meer hetzelfde stramien : iedere maand één avond over een bepaald thema en dan nog 2 praktijkdagen (1 dag in West Vlaanderen en 1 weekend in de Ardennen).  Door de Paasvakantie zijn w echter verplicht om 2 dagen in maart een onderwerp aan te bieden.