Activiteiten

In de kijker

Hooggebergtedag

Hooggebergtedag op zaterdag 22 juni 2024 in Marche-les-Dames

Opleiding Via Ferrata

Weekend 15-16 juni : opleiding Via Ferrata

Tocht Bouillon - Vresse op 22 juni 2024

Dit jaar organiseren we terug de tocht Bouillon-Vresse.
De tocht gaat door op zaterdag 22 juni 2024.

Alle details zijn nu beschikbaar

Stage Bergwandelen Ost-Tirol = VOLZET

Stage Bergwandelingen in Matrei (Ost-Tirol) van 1 tot 8 september 2024

Stage bergwandelen Grand Combin = VOLZET

Stage bergwandelen rond de Grand Combin (Zwitserland/Italië) van 13 tot 20 augustus

Advanced Multipitch Klimmen

Bezit je reeds KVB3 en heb je goesting om alle technieken aan te leren om goed-geëquipeerde klimroutes van meerdere touwlengtes te klimmen, dan kan je de opleiding “Advanced Multipitch Klimmen” volgen.

KVB1 - Brugge - Najaar 2024

KVB1 - Brugge - Najaar 2024

Wil je leren klimmen ? Dan is dit de perfecte cursus. In 4 lessen leer je toprope klimmen in de klimzaal. Tijdens de 5de sessie is er een test. Bij een positieve evalutatie ontvang je nadien een KVB1-bewijs.

Stage bergbeklimmen beginners

Door middel van oefeningen en tochten in het hooggebergte worden technieken aangeleerd om later op een zelfstandige manier een bergtocht/beklimming tot moeilijkheidsgraad F/PD uit te voeren. Grote aandacht gaat naar inzicht in veiligheid en het nemen van correcte basisbeslissingen.

KVB2 - Brugge - Mei 2024

KVB2 - Brugge - Mei 2024

Opleiding volzet

Heb je een KVB1 op zak en ben je op zoek naar een volgende uitdaging, dan is de opleiding indoor voorklimmen (of KVB2) iets voor jou.

KVB3 - 2024

KVB3 - 2024

Opleiding Volzet

Deze klimopleiding heeft als doel u te begeleiden naar zelfstandig voorklimmer oponze Belgische massieven. In eerste instantie willen we u laten kennismaken met de klimsport. U de eerste weetjes bijbrengen en enkele klimtechnieken eigenmaken om op een zo veilige mogelijke manier zelfstandig te klimmen, zowel indoor als outdoor.

Jeugdklimmen 2023-2024

Ben je tussen 12 en 16 jaar en je wilt leren rotsklimmen, dan ben je bij de West-Vlaamse Bergsportvereniging aan het goede adres. Het “jeugdklimseizoen” loopt van november tot en met september. Eerst starten we met 5 lessen in de klimzaal, waar we je leren “toprope” klimmen. Dit is klimmen op de klimmuur waarbij het touw bovenaan de klimwand is bevestigd. Heb je daarvan alles onder de knie, dan kan je overgaan naar de volgende stap : voorklimmen in de klimzaal. Dan is het touw niet meer bevestigd aan de top van de klimwand. Het klimtouw is dan enkel maar bevestigd aan je klimgordel. Het touw hang je dan in “klimsetjes” die aan de wand hangen. Mocht je vallen, dan val je niet diep en op een veilige manier. Na 5 lessen in de klimzaal gaan we vanaf maart 7 maal naar de rotsen in de Belgische ardennen, waar je alles leert om veilig te leren voorklimmen : een “standplaats” maken, rappellen, … Natuurlijk leren we jullie ook klimtechnieken zodat je klimniveau ook mee de hoogte in gaat. De jeugdklimschool wordt net als de klimschool voor volwassenen begeleid door gediplomeerde lesgevers. De 5 lessen in de klimzaal nemen een halve dag in beslag. De lessen in de ardennen duren een ganse dag. Alle lessen gaan door op een zondag. We maken er 1 maal per jaar een gans weekend van.

Rotsbeheer 2023-2024

Rotsbeheer 2023 en 2024 De Paradou kent iedereen : het is één van de bekendste KBF-massieven. WBV heeft sinds een paar jaar het peterschap over dit massief. Gelukkig staan we er niet alleen voor : we krijgen veel ondersteuning vanuit KBF en de clubs BACA en Alpigo zijn er ook telkens bij. Wat houdt dit peterschap in ? De bestaande routes worden onderhouden, de standplaatsen en haken nagekeken en de paadjes verbeterd. Maar er is ook nog plaats om enkele nieuwe klimroutes in te plannen. Wie de Paradou kent, weet dat dit een groot massief is. Dus alle helpende handen zijn van harte welkom!!
Iedereen is dus van harte welkom om de rotswerkers van WBV te vervoegen. Voorwaarde : de basistouwtechnieken van het rotsklimmen beheersen en (met de glimlach) de handen uit de mouwen kunnen steken. WBV zorgt voor een leuke dag! De bestaande rotswerkers zullen je graag alle knepen van het rotsbeheer bijbrengen. Wens je meer info en ga je mee, graag een seintje bij Thomas : thomas@wbvvzw.be of 0474/68.33.27.

Wandelinformatie

Algemene informatie over onze wandelactiviteiten